Over mij

‘Op mijn 50e wil ik een goede en veelgevraagde uitvaartspreker zijn’, schreef ik twee jaar geleden. Dat kwam vanuit mijn tenen. Ik heb al heel wat schrijfwerk verricht, maar dit verbaasde me toch enigszins.

De meeste teksten schrijf ik voor mezelf en worden niet gepubliceerd. Dat betekent dat ik lekker ongecensureerd kan schrijven en kliederen. Altijd heeft het een doel, al zie ik dat soms niet meteen. Maar een schrijfreis(je) werkt altijd na.

Ik doe ook schrijfwerk wat juist bedoeld is om te publiceren: blogs, levensverhalen, webteksten en projecten. Altijd met een persoonlijke touch. Het zal altijd een tekst zijn die raakt.

Ik ben trots op de teksten die ik schreef voor het project ‘De Passie van Maria Magdalena’. Na flink wat onderzoek naar deze Maria, schreef ik het paasverhaal door haar ogen. De Passie werd in 2019 uitgevoerd door een korps, een koor, een meesterverteller en de Zandtovenaar. Ik werd tijdens de uitvoering geraakt door mijn eigen teksten. ‘Dit is wat ik wil’, voelde ik. Levensverhalen en persoonlijke verhalen schrijven. Van ieder mens kunnen we iets leren.

Ook van jezelf kun je veel leren. Er zit zoveel informatie in je. Met mijn schrijfmethode ‘Ontdekkend schrijven’ vind je deze informatie.

Wat je verder nog wilt weten?

Hmm.. ik ben 46 jaar, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Ik woon in Harich, een klein dorpje in Friesland. Naast mijn ‘schrijfbedrijf’, heb ik samen met mijn man een minicamping aan huis. Vier jaar geleden zijn we op deze heerlijke plek komen wonen. De omgeving is rustgevend en inspirerend.

Genoeg over mij. Ik ben benieuwd naar jóuw verhaal!

In de media:

Lees hier het artikel in Groot Fryske Marren