Levensverhalen

Levensverhalen en In Memoriams zijn van onschatbare waarde. Helaas is het zo dat je je eigen In Memoriam niet zult horen. Maar, wauw, wat worden er vaak mooie dingen gezegd.

Je eigen levensverhaal bij leven laten beschrijven is een bijzondere ervaring. Je levensloop – beschreven op een aantal vellen papier – maakt indruk. Je overziet je leven op een andere wijze. Vaak geeft het ook veel rust.

Je laat bewust iets na voor later. Dat kan voor je kinderen zijn, maar ook voor volgende generaties. Verhalen blijven, verhalen worden doorverteld.

Ik schrijf je levensverhaal in het Nederlands of Fries.

Werkwijze:

  1. Telefonische kennismaking
  2. Levensgesprek aan je eigen keukentafel
  3. Geduld (… het verhaal wordt geschreven)
  4. Eerste versie samen doornemen
  5. Evt. aangepaste en definitieve versie

Opties Levensverhaal

Mijn verhaalUit het hartBiografieIn Memoriam
We spreken elkaar aan jouw keukentafel. Jij vertelt, ik schrijf.Na de eerste versie komen we nogmaals bij elkaar en vullen de tekst aan met bijzondere momenten en levenslessen.Jouw eigen boek met levensverhaal, ingedeeld in hoofdstukken. Met de mooiste foto’s. Ik kom langs na overlijden. Nabestaanden vertellen over het leven van de overledene.
Gesprek van 1,5 – 2 urenTwee gesprekkenDrie of vier gesprekkenGesprek van 1,5 – 2 uren
Levensloop en herinneringenLevensloop, herinneringen, bijzondere momenten en levenslessenLevensloop, geschiedenis, herinneringen, bijzondere momenten en levenslessenLevensloop, herinneringen en wat iemand heeft betekend
Zonder foto’sMet 5 foto’s en bijschriftenMet ca. 15 foto’s en verhalen bij de foto’sZonder foto’s
Jouw verhaal op papier en digitaalJouw verhaal in een boekje (gedrukt A5 formaat) en digitaalEen gebonden boek en digitaal bestandOp papier en digitaal
10-15 minuten leestijd (ca. 1200 woorden)20-25 minuten leestijd (ca. 2500 woorden)Ook geschikt voor echtparen10-15 minuten leestijd (ca. 1200 woorden)
Optie: Audio bestandOptie: coverfoto door fotograafOptie: voordragen tijdens plechtigheid
€ 600,- (excl. reiskosten)€ 875,- (excl. reiskosten)Op uurtarief à € 45,- per uur€ 600,- (excl. reiskosten)

Klantervaring

‘Wat is in libbensferhaal weardefol! Sa kaam ik in hiel soad oer it libben fan myn 100-jierrige skoanheit te witten en dat koesterje ik. Dit is toch wol belangryk foar it neiteam.’  

(Wat is een levensverhaal waardevol! Op deze manier kwam ik heel veel te weten over het leven van mijn 100-jarige schoonvader en dat koester ik. Dit is toch wel heel belangrijk voor het nageslacht) 

truus bakker


Geef een
Levensverhaal cadeau

Een levensverhaal geven is een prachtig cadeau bij een bijzondere gelegenheid. Een waardevol cadeau wat er over 100 jaar nog is. Wat generaties lang wordt bewaard. 


Project Gaasterlanders

Momenteel werk ik aan een project. Ik interview geboren en getogen Gaasterlanders. Zij vertellen mij hun levensverhaal. Die verhalen verzamel ik. Ze worden gepubliceerd in een boek.

Bent u (ben jij) woonachtig in Gaasterland en er ook geboren? En wilt u (wil jij) mij uw levensverhaal vertellen? Dan kom ik graag met u (of met jou) in contact.